Ο Δρ. Τσιμπόγλου ανοίγει το LIBER

Με την ομιλία του Δρ. Φίλιππου Τσιμπόγλου “Κάθε Βιβλιοθήκη μεταμορφώνεται: η Εθνική Βιβλιοθήκη στο ερευνητικό πεδίο”, ανοίγει φέτος το 46ο ετήσιο συνέδριο των Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Βιβλιοθηκών LIBER 2017 (Τετάρτη 5/7/, 13.30-14.00). Video

Το συνέδριο διεξάγεται στην Πάτρα από 5 έως 7 Ιουλίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ οι προσυνεδριακές συναντήσεις, εκδηλώσεις και σεμινάρια έχουν ξεκινήσει από την Κυριακή 2 Ιουλίου.  Το συνέδριο έχει τίτλο “Libraries powering sustainable knowledge in the digital age” και διοργανώνεται από τη Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών.

To LIBER (Ligue des Bibliotheques Europeennes de Recherche – Association of European Research Libraries) είναι το μεγαλύτερο δίκτυο των ευρωπαϊκών βιβλιοθηκών στο οποίο συμμετέχουν ως μέλη περισσότερες από 400 βιβλιοθήκες, από 40 περίπου χώρες. Θέμα του φετινού συνεδρίου είναι η δημιουργία και διάχυση της γνώσης στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του, περισσότεροι από 300 σύνεδροι θα ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώσεις, ενώ θα παρουσιαστούν επίσημα οι στρατηγικές επιλογές του LIBER για την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών ερευνητικών βιβλιοθηκών στο διάστημα 2018-2022.